top of page

Meidän perhe 

IMG_20200923_181305.jpg

Olemme kuusihenkinen allergiaperhe. Itselläni on siitepölyallergia ja miehelläni eläinallergia ja astma. Miehelläni on aina ollut koiria ja allergia ilmenikin vasta, kun minut tavattuaan niiden kanssa ei enää ollut tekemisissä. Myös astma on puhjennut vasta myöhemmin. Minulla on ollut aiemmin kissa, joka kuoli jo v.1998. Tätä ennen emme olleet uskaltaneet ajatellakaan uuden kissan tai koiran ottamista haaveista huolimatta. Pikkuhiljaa toiveet saada uusi lemmikki kuitenkin vain kasvoivat ja aloimme hankkimaan lisää tietoa mahdollisuuksistamme. 

 

Kesällä -07 kuulimme amerikankarvattomastaterrieristä, joka saattaisi sopia myös allergisille. Koko kesän kiersimme eri kenneleitä ja tutkimme sekä vertailimme allergiareaktioita ja myös eri rotuja keskenään. Allergiaa ei miehelleni ainakaan testauksien yhteydessä tullut muistakaan ns. vähemmän allergisoivista roduista, lukuunottamatta kiinanharjakoirat, jotka aina yksilöstä riippumatta aiheuttivat oireita. Kaikista tutkimistamme roduista amerikankarvatonterrieri kuitenkin tuntui siltä meille sopivimmalta rodulta ihanan luonteensa ja ulkonäkönsä takia. Emme myöskään halunneet ottaa riskiä, että pidemmällä altistuksella oireita olisikin tullut muun rotuisista. Rotuvalinta osuikin juuri oikeaa kaikin tavoin.

Amerikankarvatonterrieri kasvattaja

Mieheni (s.-71) ja minun (s.-76) lisäksi ihmisperheeseemme

kuuluu neljä lasta, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Esikoisemme

Olivia on syntynyt -97,  jonka jälkeen -98 poikamme

Jesse. Toinen poikamme Benjam on syntynyt -04 ja

kuopuksemme Mimosa -06. Kaksi vanhinta lastamme on

muuttanut jo pois kotoa. Itse uskon, että lapsien kasvuun

ja kehitykseen lemmikeillä on ollut vahva

myönteinen vaikutus.

 

Koiramme ovat ihastuttava osa perhettämme ja ne ovat

aina arkemme touhuissa mukana. Ne kulkevat kanssamme

yleensä kaikkialla mihin koiria vain on sallittua mukaan

ottaa. Ihmislapsillemme ne ovatkin kuin "pikkusisaruksia".

Koiriemme kanssa olemme harrastaneet

tottelevaisuuskoulutusta sekä agilitya. Koiraperheessä 

koulutus ja virikkeellistäminen onkin tärkeitä asioita jotta

yhteiselämä näiden ihanien perheenjäsenten kanssa olisi mahdollisimman antoisaa molemmin puolin :)

Olen aina ollut kiinnostunut kasvatuksesta ja perinnöllisyydestä. Kävinkin kasvattajan peruskurssin 28.3-10, joka oli todella antoisa ja mielenkiintoinen. Olen Suomen Amerikankarvatonterrierit ry:n, Suomen Kennelliiton sekä Suomen Seurakoirayhdistys ry:n jäsen. Virallisen kennelnimen, Fairytale Kingdom, olen saanut vuonna 2010.

 

Kasvatan amerikankarvatonterriereitä siten, että kaikki syntyvät pennut saavat elää osana perhettämme. Koska mm. myös mieheni allergiasta ja astmasta johtuenkaan emme voi kovin montaa koiraa omassa perheessämme pitää, niin osa jalostukseen käyttämistämme koirista asuukin sijoitusperheissä. Tämä myös takaa sen, että jokainen koira on omassa perheessään tärkeä ja ainutlaatuinen perheenjäsen, joka saa kaiken tarvitsemansa huomion, eikä ole vain osa isoa laumaa. Siten kaikki käyttämämme koirat antavat mahdollisimman hyvän esimerkin ja alun myös mahdollisille omille pennuilleen. Synnyttämään ja hoitamaan pentunsa sijoituskoirat tulevat yleensä aina meidän kotiimme. Meillä syntyvät pennut totutetaan erilaisiin ääniin ja alustoihin. Aloitamme myös pentujen meillä ollessa niiden peruskoulutuksen esim. kohti sisäsiisteyttä. Lisää tietoa meillä syntyvistä pennuista yms. "pennun ostaminen" sivulla.

bottom of page