top of page

                Pennun ostaminen. Miten edetä?

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikki meillä syntyneiden pentueiden vanhemmat ovat terveystarkastettuja ja terveeksi todettuja. Pennut ovat saaneet meillä ollessaan kolmeen kertaan madotukset ja ne luovutetaan sirutettuina ja terveystarkastettuina. Mukaan pennuille tulee pentupakkaus, joka sisältää monenlaisia pennun tarvitsemia tarvikkeita ja tietysti ruokaa. Perheet saavat myös laajan pentuoppaan, jossa neuvotaan kaikki tärkeimmät asiat pennun hoidosta. Annan myös kaikille pentujen perheille tukea ja neuvoa aina tarvittaessa. Minulle voikin aina soittaa tai laittaa viestiä jos tulee kysyttävää. Toki myös muutenkin aina mielelläni kuulen pentujen kuulumisia :)

Yhteyden ottaminen

Jos olet kiinnostunut meillä syntyvistä pennuista, voit ottaa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse. Joka tapauksessa pyydän perheiltä yhteydenoton myös sähköpostitse, sillä näin tiedot pysyy tallessa omassa kansiossaan ja perheet painuvat mieleen paremmin. :) Esittele viestissä itsesi ja perheesi mahdollisimman kattavasti, sekä kerro aiemmasta koirakokemuksestasi ja miksi olet kiinnostunut rodusta. Kirjoita myös toiveenne pennun suhteen, kuten ensisijaisesti uros vai narttupentu vai käykö kumpi tahansa. Kerro myös mahdolliset luonne toiveet, kuten olisiko rauhallisempi vai vilkkaampi pentu mieleisempi. Kannattaa jo valmiiksi miettiä sitäkin onko toiveissa suoraan omaksi ostettava pentu vai kävisikö mahdollisesti sijoituspentu (kysele rohkeasti jos et ole aiemmin tutustunut sijoitusvaihtoehtoon, niin kerron mielelläni lisää). Lisää viestiin myös kaikki yhteystiedot, kuten puhelinnumero sekä mahdollinen FB-osoite. Toivon kaikilta perheiltä myös henkilökohtaista käyntiä meillä, jotta voimme keskustella paremmin/laajemmin pennun hankintaan liittyvistä asioista.Vierailulle onkin hyvä ottaa mukaan valmiiksi kirjoitettu lista kysymyksistä mitä tulee mieleen. :)

 

Perheenne esittelyn sekä tutustumiskäynnin jälkeen pidän teidät "pentujonossani" odottamassa tulevia pentueita. Toivon, että jos ehditte löytää pennun muualta aikaisemmin, niin ystävällisesti ilmoittaisitte siitä minulle.

 

Tulevien perheiden valinta

Kun pennut ovat syntyneet, niin perheiden valintaan vaikuttaa yhteydenotto järjestyksen lisäksi myös perheiden toiveet pennun suhteen. Esim. jos haluaa ehdottomasti urospennun ja syntyykin pelkkiä narttuja tms. Kannattaakin miettiä jo valmiiksi sitäkin vaihtoehtoa, että onko valmis ottamaan esim. urospennun, vaikka ensisijainen toive olisikin narttu, jos uroksia ei synnykään tarpeeksi yms. Perheet jotka ovat valmiit ottamaan sijoituspennun, saattavat myös saada nopeammin pennun (erityisesti jos toiveena on narttupentu), koska tarvitsen aina koteja niille pennuille, jotka jätän jalostukseen. Sijoitusperheen tulee olla innokas, motivoitunut ja yhteistyöhaluinen, jotta yhteistyöstä tulee antoisaa ja sujuvaa :) Aina pentuja tulee myös suoraan omaksi myytäväksi, jos sijoitussopimus ei tunnu omalta vaihtoehdolta. Kun pentue sitten syntyy ja näkee pikkuisten lukumäärän sekä sukupuolet, niin ilmoitan valitsemilleni sopiville perheille ketkä ovat sillä kertaa saamassa pennun. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan vielä pysty sanomaan muuta kuin, että kyseiset perheet ovat saamassa toivomaansa sukupuolta olevan pennun. Sen tarkemmin yksilöä ei useinkaan pysty vielä perheille nimeämään, koska mm. luonteiden ja rakenteiden erot tulevat näkyviin paremmin vasta myöhemmin. En siis yleensä pysty varaamaan kenellekään perheelle suoraan mitään tiettyä yksilöä, vaan perhe sitoutuu saamaan tiettyä sukupuolta olevan pennun jostakin tietystä pentueesta. 

 

Vasta pentujen ollessa noin 4-6 viikkoisia, pystyy yleensä erottamaan mikä/mitkä pennuista esim. on todennäköisesti sopivin jalostukseen sekä pentujen luonteesta tarkemmin. Valitsen usein pentueesta 1-2 narttupentua sijoitusperheisiin laitettavaksi. Lopuista pennuista, jotka myyn suoraan omaksi, yritän löytää jokaiselle perheelle toiveiden mukaisen ja sopivimman pennun. Riippuen syntyneistä pennuista ja sukupuolista, niin voi olla toki mahdollista sekin, että perheet saavat tietää heti jo pian pentujen synnyttyä sen yksilönkin, jonka ovat saamassa, mutta siihen pitää kuitenkin varautua, että siinä menee todennäköisesti pidempään. Joskus myös ostan muualta pentuja/ulkomaan tuonteja, joille etsin sijoituskoteja tai vaihtoehtoisesti urosten suhteen jalostusoikeus koteja.

 

 

   Eli:

  • Esittele itsesi ja perheesi kattavasti sekä kerro toiveistasi pennun suhteen. En pysty tarkkoja väritoiveita toteuttamaan, mutta jos olet ehdoton, että et halua jotakin tiettyä kuviota tai väriä, niin kerro se esittelyssäsi. Lisää viestiin kaikki tarvittavat yhteystiedot.

  • Tule mielellään vierailulle myös henkilökohtaisesti.

  • Ilmoita minulle, jos ehdit saamaan pennun muualta!

  • Perheiden valinta (syntyneiden sukupuolien yms. perusteella). Perhe sitoutuu ottamaan myöhemmin heille valitsemani pennun.

  • Viimeistään pentujen ollessa noin 4-6 viikkoisia, pentujen valinta perheille. Samoihin aikoihin voi pentuja tulla katsomaan ensimmäisen kerran.

  • Pentujen luovutus niiden ollessa noin 7-8 viikkoa.

  • Pennun mukana saa laajan pentupaketin, joka sisältää mm. ruokakupin, lelun, puruluun, viltin, pannan, hihnan, kynsisakset, vaatteen, kakkapusseja, ruokaa, pentuoppaan. Annan myös perheille kaiken tukeni koko pennun elämän ajaksi.

  • Pennut ovat meiltä lähtiessään madotettuja, terveystarkastettuja ja sirutettuja. Meillä on myös pentujen sisäsiisteyskasvatus jo aloitettu. Ne ovat tottuneet normaaliin perhe-elämään ja erilaisiin kodin ääniin. Pentuja on myös totutettu kynsien leikkaamiseen ja muihin hoitotoimenpiteisiin.

  • Kaikki pennut rekisteröidään Suomen Kennelliittoon

  • Sopimuksissa käytämme Suomen Kennelliiton valmiita sopimuspohjia.

Henkilötietojen käsittely

Satuvaltakunta ei kerää pennun ostajien henkilötietoja eikä pidä kattavaa rekisteriä niistä. Kaikki sopimuspaperit säilytetään siten, että niihin ei ole ulkopuolisilla pääsyä. Pennun ostajien henkilötietoja ei myöskään luovuteta eteenpäin ilman pennun ostajan antamaa lupaa.

Amerikankarvatonterrieri pentu, Americanhairlessterrier puppy

Ostaessasi pennun meiltä, saat salasanan pentuoppaaseen. Täältä löytyy aina päivitetty versio oppaasta. Saat salasanan pennun mukana

Fairytale Kingdom

Milanda Kujanpää

satuvaltakunta.milanda@gmail.com

Puh.                                  

Lempäälä

puhelinnumero.png
Amerikankarvatonterrieri pentu, Americanhairlessterrier puppy
Amerikankarvatonterrieri pentu, Americanhairlessterrier puppy
bottom of page